Промена

Сите најнови дополнувања и подобрувања што ги направивме на DivMagic

14 мај 2024 година

Нов интерфејс, подобрувања и поправени грешки

Нов интерфејс за наставката
Го ажуриравме интерфејсот на екстензијата за да ја направиме попријатна за корисниците.

Додадена е функцијата Копирај цела страница
Сега можете да копирате цели страници со еден клик
8 април 2024 година
Додадена е нова алатка во алатникот: Алатка за слики од екранот
Сега можете да правите слики од екранот на која било веб-локација и директно да ги преземете
8 април 2024 година

Поправени грешки


Поправена грешка каде што некои прегледи не се прикажуваа правилно во библиотеката на компоненти

16 април 2024 година

Подобрувања и поправени грешки

Подобрено генерирање на преглед на зачувани компоненти. Некои компоненти не го прикажуваа правилно прегледот.

Поправена грешка каде што копчето Зачувај компонента не работеше.

Свесни сме дека, како што се додаваат повеќе функции, екстензијата можеби станува побавна. Работиме на подобрување на перформансите на екстензијата.

8 април 2024 година

Нова функција и подобрувања

Оваа верзија вклучува нова функција: Прегледи во библиотека на компоненти

Сега можете да ги видите прегледите на зачуваните компоненти во библиотеката со компоненти.
Можете исто така да отидете на вашата контролна табла директно од наставката.

8 април 2024 година

Подобрувања


Ги подобри перформансите на екстензијата

31 март 2024 година

Нова функција

Оваа верзија вклучува нова функција: Component Library

Сега можете да ги зачувате вашите копирани елементи во библиотеката со компоненти. Ова ќе ви овозможи пристап до зачуваните компоненти во секое време.
Можете исто така да ги споделите вашите компоненти со други со споделување на врската Studio.

Можете исто така да ги извезувате вашите компоненти во DivMagic Studio директно од библиотеката на компоненти.31 март 2024 година

15 март 2024 година

Нови карактеристики и подобрувања

Оваа верзија вклучува три нови функции: нова алатка за алатник, нови опции за копирање и автоматско комплетирање за режим на уредувач

Thrash Алатка за Toolbox
Thras Tool ќе ви овозможи да скриете или бришете елементи од веб-локацијата.

Нови опции за копирање
Сега можете да копирате HTML и CSS одделно.
Можете исто така да добиете копиран HTML и CSS код со оригиналните HTML атрибути, класи и ID.

Автоматско комплетирање за режим на уредувач
Автоматско комплетирање ќе ги предложи најчестите својства и вредности на CSS додека пишувате.

Подобрувања

 • Додадена е опција за извоз на код во DivMagic Studio директно од Опции за копирање
 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот
 • Подобрена реакција на копираниот стил

2 март 2024 година

Нова функција

Додадена е нова алатка во алатникот: Color Picker

Сега можете да копирате бои од која било веб-локација и директно да ги користите во вашите проекти
Засега ова е достапно само во екстензијата на Chrome. Работиме на додавање на оваа функција и на екстензијата на Firefox.

26 февруари 2024 година

Подобрувања и поправени грешки

Подобрувања

 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот
 • Подобрена реакција на копираниот стил

Поправени грешки

 • Поправена грешка каде што некои CSS стилови не беа правилно копирани
 • Поправена грешка каде што копираниот стил не реагираше ако елементот беше копиран од iframe
 • Ви благодариме на сите што пријавувате грешки и проблеми! Работиме на нивно санирање што е можно поскоро.

24 февруари 2024 година

Нови карактеристики и подобрувања

Ако наставката не реагира по автоматското ажурирање, деинсталирајте ја и повторно инсталирајте ја наставката од веб-продавницата на Chrome или додатоците на Firefox.

Оваа верзија вклучува повеќе нови функции: Кутија со алатки, Уредник во живо, страница со опции, контекстно мени

Toolbox ќе ги вклучи сите алатки што ќе ви требаат за веб-развој на едно место. Копирање на фонтови, избирач на бои, прегледувач на мрежа, дебагер и многу повеќе.

Уредувачот во живо ќе ви овозможи да го уредувате копираниот елемент директно во прелистувачот. Можете да направите промени во елементот и да ги гледате промените во живо.

Страницата со опции ќе ви овозможи да ги приспособите поставките за наставката. Можете да ги промените стандардните поставки и да ги поставите вашите параметри.

Контекстното мени ќе ви овозможи пристап до DivMagic директно од менито со десен клик. Можете да копирате елементи или да ја стартувате алатникот директно од контекстното мени.

Кутија со алатки
Кутијата со алатки вклучува режим на проверка, копирање фонтови и прегледувач на мрежа. Во иднина ќе додадеме повеќе алатки во алатникот.Кутија со алатки

Уредник во живо
Уредувачот во живо ќе ви овозможи да го уредувате копираниот елемент директно во прелистувачот. Можете да направите промени во елементот и да ги гледате промените во живо. Ова ќе го олесни правењето промени на копираниот елемент.Уредник во живо

Страница со опции
Страницата со опции ќе ви овозможи да ги приспособите поставките за наставката. Можете да ги промените стандардните поставки и да ги поставите вашите параметри.Страница со опции

Контекстно мени
Контекстното мени ќе ви овозможи пристап до DivMagic директно од менито со десен клик. Во моментов има две опции: Copy Element и Launch Toolbox.Контекстно мени

20 декември 2023 година

Нови функции и подобрувања и поправени грешки

Оваа верзија вклучува ажурирана контролна табла за режим на копирање

Сега можете да го изберете опсегот на детали што сакате да ги копирате кога копирате елемент.

Ќе додадеме повеќе опции во режимот за копирање за да ви дадеме поголема контрола врз копираниот елемент.20 декември 2023 година

Подобрувања

 • Подобрена брзина на конверзија
 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот
 • Подобрена реакција на копираниот стил

Поправени грешки

 • Поправена грешка каде што непотребните CSS атрибути беа вклучени во излезот
 • Поправена грешка каде што панелот DivMagic не беше видлив на некои веб-локации
Ви благодариме на сите што пријавувате грешки и проблеми! Работиме на нивно санирање што е можно поскоро.

2 декември 2023 година

Подобрувања и поправени грешки

Оваа верзија вклучува подобрувања на одговорноста на копираниот стил.

Исто така, направивме подобрувања на кодот за оптимизација на стилови за да ја намалиме големината на излезот.

Подобрувања

 • Подобрена конверзија на Webflow
 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот
 • Подобрена реакција на копираниот стил

Поправени грешки

 • Поправена грешка каде што непотребните CSS атрибути беа вклучени во излезот
Ви благодариме на сите што пријавувате грешки и проблеми! Работиме на нивно санирање што е можно поскоро.

15 ноември 2023 година

Нови функции и подобрувања и поправени грешки

Оваа верзија вклучува нова функција: Извези во DivMagic Studio

Сега можете да го извезете копираниот елемент во DivMagic Studio. Ова ќе ви овозможи да го уредите елементот и да направите промени во него во DivMagic Studio.Подобрувања

 • Подобрена реакција на копираниот стил
 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот

Поправени грешки

 • Поправена грешка каде што непотребните CSS атрибути беа вклучени во излезот

4 ноември 2023 година

Нови функции и подобрувања и поправени грешки

Оваа верзија вклучува нова функција: Автоматско сокриј скокачки прозорец

Кога ќе овозможите Автоматско сокриј скокачки прозорец од поставките за скокачки прозорец, скокачкиот прозорец автоматски ќе исчезне кога ќе го тргнете глувчето подалеку од скокачкиот прозорец.

Ова ќе го направи побрзо копирањето на елементите бидејќи нема да треба да го затворате скокачкиот прозорец со рачно кликнување.
Автоматско сокриј скокачки прозорец4 ноември 2023 година
Оваа верзија вклучува и промени за локацијата на поставките. Форматите на компоненти и стилови се преместени во контролорот за копирање.
4 ноември 2023 година4 ноември 2023 година

Ја отстранивме и опцијата Detect Background Color. Стандардно е овозможено сега.

Подобрувања

 • Подобрена реакција на копираниот стил
 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот
 • Подобрена интеграција DevTools за справување со повеќе отворени јазичиња

Поправени грешки

 • Поправена грешка каде што опциите не беа правилно зачувани

20 октомври 2023 година

Нови функции и подобрувања и поправени грешки

Оваа верзија вклучува нова функција: Media Query CSS

Сега можете да го копирате медиумското барање на елементот што го копирате. Ова ќе го направи копираниот стил да реагира.
За детални информации, погледнете ја документацијата на Media Query CSS Media Query

Оваа верзија вклучува и нова промена. Копчето Копирај цела страница е отстрането. Сè уште можете да копирате цели страници со избирање на елементот на телото.
20 октомври 2023 година20 октомври 2023 година

Подобрувања

 • Направени се подобрувања во копирањето стилови за да се отстранат непотребните стилови
 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот
 • Подобрена интеграција DevTools за побрзо копирање на стилови

Поправени грешки

 • Поправени грешки поврзани со копирање на апсолутни и релативни елементи

12 октомври 2023 година

Нови функции и подобрувања и поправени грешки

Оваа верзија вклучува две нови функции: Режим на копирање и избор на родител/детски елемент

Режимот за копирање ќе ви овозможи да го прилагодите опсегот на детали што ги добивате при копирање на елемент.
Ве молиме погледнете ја документацијата за повеќе информации за режимот на копирање. Режим на копирање

Изборот на родител/детски елемент ќе ви овозможи да се префрлате помеѓу родителските и детските елементи на елементот што го копирате.
12 октомври 2023 година

Подобрувања

 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот
 • Подобрена покриеност на класата Tailwind CSS
 • Подобрена реакција на копираниот стил
 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот

Поправени грешки

 • Поправена грешка во пресметката на позицијата на елементот
 • Поправена грешка во пресметката на големината на елементот

20 септември 2023 година

Нова функција и поправени грешки

DivMagic DevTools е објавен! Сега можете да го користите DivMagic директно од DevTools без да ја стартувате наставката.

Можете да копирате елементи директно од DevTools.

Изберете елемент со проверка и одете на панелот DivMagic DevTools, кликнете Копирај и елементот ќе се копира.

За повеќе информации, погледнете ја документацијата за DivMagic DevTools.
DivMagic DevTools Документација
Ажурирање на дозволите
Со додавање на DevTools, ги ажуриравме дозволите за екстензии. Ова ѝ овозможува на екстензијата беспрекорно да го додава панелот DevTools на сите веб-локации што ги посетувате и на повеќе картички.

⚠️ Забелешка
Кога се ажурираат на оваа верзија, Chrome и Firefox ќе прикажат предупредување кое вели дека екстензијата може „да ги чита и менува сите ваши податоци на веб-локациите што ги посетувате“. Иако формулацијата е алармантна, ве уверуваме дека:

Минимален пристап до податоци: Пристапуваме само до минималниот минимум податоци што се потребни за да ви ја обезбедиме услугата DivMagic.

Безбедност на податоците: Сите податоци до кои пристапува екстензијата остануваат на вашата локална машина и не се испраќаат до никакви надворешни сервери. Елементите што ги копирате се генерираат на вашиот уред и не се испраќаат на ниту еден сервер.

Приватност Прво: Ние сме посветени на заштита на вашата приватност и безбедност. За повеќе детали, можете да ја погледнете нашата Политика за приватност.

Го цениме вашето разбирање и доверба. Ако имате какви било проблеми или прашања, слободно контактирајте со нашиот тим за поддршка.
20 септември 2023 година

Поправени грешки

 • Поправена грешка каде што поставките за конверзија не беа зачувани

31 јули 2023 година

Подобрувања и поправени грешки

Подобрувања

 • Подобрено копирање на распоред на мрежа
 • Подобрена покриеност на класата Tailwind CSS
 • Подобрена реакција на копираниот стил
 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот

Поправени грешки

 • Поправена грешка при копирање на апсолутен елемент
 • Поправена грешка при копирање на замаглување на позадината

20 јули 2023 година

Подобрувања и поправени грешки

Подобрувања

 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот

Поправени грешки

 • Поправена грешка во откривањето на заднина

18 јули 2023 година

Нова функција и подобрувања и поправени грешки

Сега можете да ја откриете позадината на елементот што го копирате со новата функција Откриј заднина.

Оваа функција ќе ја открие позадината на елементот преку родителот. Особено на темни позадини, тоа ќе биде многу корисно.

За детални информации, ве молиме погледнете ја документацијата за Откриј позадина
Откријте позадина18 јули 2023 година

Подобрувања

 • Подобрена реакција на копираните компоненти
 • Ажурирани SVG елементи за користење на „currentColor“ кога е можно за полесно да се приспособат
 • Подобрен код за оптимизација на стил за да се намали големината на излезот CSS

Поправени грешки

 • Поправена грешка во пресметката на висината и ширината

12 јули 2023 година

Нова функција и подобрувања

Сега можете да копирате цели страници со новата функција Копирај цела страница.

Ќе ја копира целата страница со сите стилови и ќе ја претвори во формат по ваш избор.

За подетални информации, ве молиме погледнете ја документацијата.
Документација12 јули 2023 година

Подобрувања

 • Подобрена реакција на копираните компоненти
 • Подобрен код за оптимизација на стил за да се намали големината на излезот CSS

3 јули 2023 година

Подобрувања и поправени грешки

Подобрувања

 • Подобрено копирање во стилот на iframe
 • Подобрена конверзија на границите
 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот

Поправени грешки

 • Поправена грешка во конверзијата на JSX
 • Поправена грешка во пресметката на радиусот на границата

25 јуни 2023 година

Подобрувања и поправени грешки

Подобрувања

 • Подобрена конверзија на границите
 • Ажурирана логика на големината на фонтот
 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот

Поправени грешки

 • Поправена грешка во пополнувањето и конверзијата на маргините

12 јуни 2023 година

Подобрувања и поправени грешки

Подобрувања

 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот
 • Подобрена конверзија на список
 • Подобрена конверзија на табелата

Поправени грешки

 • Поправена грешка при конверзија на мрежа

6 јуни 2023 година

Нова функција и подобрувања

Сега можете да го конвертирате копираното во CSS. Ова е многу барана карактеристика и ние сме возбудени што ќе ја објавиме!

Ова ќе ви овозможи лесно да работите на вашите проекти.

За разликите помеѓу стилските формати, погледнете ја документацијата
Документација6 јуни 2023 година

Подобрувања

 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот Tailwind CSS
 • Подобрена конверзија на список
 • Подобрена конверзија на мрежа

27 мај 2023 година

Подобрувања и поправени грешки

Подобрувања

 • Додадена е кратенка на тастатурата за копирање на Tailwind CSS кодот. Можете да притиснете 'D' за да го копирате елементот.
 • Подобрена SVG конверзија
 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот Tailwind CSS

Поправени грешки

 • Поправена грешка во конверзијата на JSX каде што излезот вклучува неточна низа
 • Ви благодариме на сите што пријавувате грешки и проблеми! Работиме на нивно санирање што е можно поскоро.

18 мај 2023 година

Нова функција и подобрувања

Сега можете да го конвертирате копираниот HTML во JSX! Ова е многу барана карактеристика и ние сме возбудени што ќе ја објавиме.

Ова ќе ви овозможи лесно да работите на вашите проекти NextJS или React.

18 мај 2023 година

Подобрувања

 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот Tailwind CSS

14 мај 2023 година

Издание на Firefox 🦊

DivMagic е објавен на Firefox! Сега можете да користите DivMagic на Firefox и Chrome.

Можете да преземете DivMagic за Firefox овде: Firefox

12 мај 2023 година

Подобрувања

DivMagic е инсталиран над 100 пати во последните 2 дена! Ви благодариме за интересот и сите повратни информации.

Издаваме нова верзија со подобрувања и поправени грешки.

 • Подобрен код за оптимизација на стилот за да се намали големината на излезот Tailwind CSS
 • Подобрена SVG конверзија
 • Подобрена гранична поддршка
 • Додадена е поддршка за слики во позадина
 • Додадено е предупредување за iFrames (Во моментов DivMagic не работи на iFrames)
 • Поправена грешка каде што боите на заднината не беа применети

9 мај 2023 година

🚀 Стартување на DivMagic!

Само што го лансиравме DivMagic! Првичната верзија на DivMagic сега е во живо и е подготвена да ја користите. Возбудени сме да видиме што мислите!

 • Копирајте и конвертирате кој било елемент во Tailwind CSS
 • Боите се претвораат во бои на Tailwind CSS

© 2024 DivMagic, Inc. Сите права се задржани.