DivMagic DevTools

Можете да пристапите во DivMagic директно од развојните алатки на вашиот прелистувач. Овој дел ќе ве води како да ја користите оваа функција.

Како да користите DivMagic со DevTools

 • Отворете ја програмерската конзола:

  Одете до програмерската конзола на вашиот прелистувач со десен клик на вашата страница и избирање „Инспект“ или едноставно користејќи ја кратенката

 • Пронајдете ја картичката DivMagic:

  Откако ќе влезете во програмерската конзола, пронајдете го табот „DivMagic“ што се наоѓа веднаш до другите јазичиња како „Елементи“, „Конзола“ итн.

 • Изберете елемент:

  Одете до веб-страницата од која сакате да копирате и користете го табот DivMagic во алатките за развој за да го изберете и снимите саканиот елемент.

 • Копирај и конвертирај:

  Откако ќе се избере елементот, можете да ги копирате неговите стилови, да го трансформирате во CSS за повеќекратна употреба, Tailwind CSS, React или JSX код и повеќе - сето тоа од DevTools.

Ако јазичето DevTools не се појави на вашиот прелистувач, проверете дали сте го овозможиле од скокачкиот прозорец и отворете нова картичка и обидете се повторно.

Ажурирање на дозволите
Со додавање на DevTools, ги ажуриравме дозволите за екстензии. Ова ѝ овозможува на екстензијата беспрекорно да го додава панелот DevTools на сите веб-локации што ги посетувате и на повеќе картички.

⚠️ Забелешка
Кога ќе го овозможите панелот DevTools од скокачкиот прозорец на екстензијата, Chrome и Firefox ќе прикажат предупредување кое вели дека екстензијата може „да ги чита и менува сите ваши податоци на веб-локациите што ги посетувате“. Иако формулацијата е алармантна, ве уверуваме дека:

Минимален пристап до податоци: Пристапуваме само до најмалиот минимум податоци потребни за да ви ја обезбедиме услугата DivMagic.

Безбедност на податоците: Сите податоци до кои пристапува екстензијата остануваат на вашата локална машина и не се испраќаат до никакви надворешни сервери. Елементите што ги копирате се генерираат на вашиот уред и не се испраќаат на ниту еден сервер.

Приватноста Прво: Ние сме посветени на заштита на вашата приватност и безбедност. За повеќе детали, можете да ја погледнете нашата Политика за приватност.

Го цениме вашето разбирање и доверба. Ако имате какви било проблеми или прашања, слободно контактирајте со нашиот тим за поддршка.

© 2024 DivMagic, Inc. Сите права се задржани.