Brian
Brian

Основач на DivMagic

9 мај 2023 година

Ви го претставуваме DivMagic - вашиот врвен придружник за развој на веб

Image 0

Никогаш повеќе нема да треба да размислувате за дизајн.

Како? Можеби ќе прашате. Па, ајде да се нурнеме.

Веќе некое време сум самостоен претприемач. Направив многу веб-локации и апликации и отсекогаш сум имал проблем со дизајнот.

Јас не сум дизајнер и немам буџет да вработам. Се обидов да научам дизајн, но тоа едноставно не е моја работа. Јас сум програмер и сакам да кодирам. Отсекогаш сум сакал да креирам веб-страници со добар изглед што е можно побрзо.

Најголемиот проблем е секогаш дизајнот. Која боја да се користи, каде да се стават работите итн.

Можеби ова не е толку голем проблем...

На интернет има многу веб-локации со добар дизајн. Зошто едноставно да не го копирате стилот од една од овие веб-локации и да не направите мали промени за да го направам мој?

Можете да го користите инспекторот на прелистувачот за да го копирате CSS, но тоа е многу работа. Ќе треба да го копирате секој елемент еден по еден. Уште полошо, ќе мора да поминете низ пресметаните стилови и да ги копирате стиловите што всушност се користат.

Се обидов да најдам алатка која може да го направи тоа за мене, но не најдов ништо што работи добро.

Затоа решив да изградам сопствена алатка.

Резултатот е DivMagic.

Што е DivMagic?

DivMagic е екстензија на прелистувачот што им овозможува на програмерите да копираат кој било елемент од која било веб-страница со само еден клик.

Звучи едноставно, нели?

Но, тоа не е се. DivMagic беспрекорно ги конвертира овие веб-елементи во чист код за повеќекратна употреба, било да е тоа Tailwind CSS или обичен CSS.

Со еден клик, можете да го копирате дизајнот на која било веб-страница и да го залепите во вашиот сопствен проект.

Можете да добиете компоненти за повеќекратна употреба. Работи со HTML и JSX. Можете дури и да добиете класи на Tailwind CSS.

Почни

Можете да започнете со инсталирање на DivMagic.

Chrome:Инсталирајте за Chrome
Сакате да останете во тек?
Придружете се на листата на е-пошта DivMagic!

Бидете први што ќе дознаете за новости, нови функции и повеќе!

Отпишете се во секое време. Нема спам.

© 2024 DivMagic, Inc. Сите права се задржани.